1Ce facem dacă la fundul camerei frigorifice a apărut apa
Verificați dacă nu este înfundată gaura ulucului pentru scurgerea apei topite. Cu o soluție specială curățați gaura ulucului pentru scurgerea apei. Verificați dacă produsele din frigider nu vin în contact cu pereții camerei frigorifice și nu opresc scurgerea apei în sistemul de drenaj.
2Ce facem dacă apare apă sub frigider?
Tava de colectare a apei dezghețate a alunecat de pe compresor. Puneți tava pe compresor.
3Ce facem dacă frigiderul îngheață prea tare?
Setați termostatul într-o poziție mai mică (la o temperatură mai mare).
4De ce se amplifică zgomotul produs de frigider?
Nivelul de zgomot al funcționării frigiderului depinde de modul în care este instalat frigiderul, de modul în care este operat și de durata de prescripție a frigiderului. Pentru a evita zgomotul sau vibrațiile, trebuie să fiți atenți la următoarele momente: Verificați stabilitatea frigiderului și dacă este instalat pe loc plat. Pentru a-l aranja, reglați picioarele din față. Verificați dacă frigiderul nu este în contact cu mobilierul, dacă piesele sistemului de răcire nu sunt în contact cu peretele din spate al carcasei. Țineți frigiderul departe de mobilier și perete. Verificați dacă obiectele din sticlă, borcanele, vasele din frigider nu sunt cauza zgomotului, dacă acestea nu vin în contact între ele.
5Cât de repede un frigider atinge temperatura dorită la prima pornire, dezghețare sau după ce nu a funcționat o perioadă mai îndelungată?
Frigiderul atinge temperatura necesară în timp de 24 de ore.
6Ce temperatură ar trebui să fie în frigider?
În funcție de model, temperatura în compartimentul frigorific poate fi de la 0ºC la +10ºC, în congelator de la-16ºC la-24ºC. Această informație este indicată în fișa de garanție (specificații tehnice) și în Manualul de utilizare.
7Cum să repoziționați ușa în frigider?
Ușa frigiderului poate fi reconfigurată la deschiderea din dreapta. Pentru a exclude ruperea pieselor din plastic, reconfigurarea ușii trebuie efectuată numai de un mecanic Serviciul clienți.
8Congelatoarele dvs. au o reglare mecanică a temperaturii. Ce temperatură corespunde fiecărei cifre a rolei de reglare?
Există două moduri de a regla frigiderul: electronic și electromecanic. Reglarea electromecanică se realizează prin rotirea mânerului termostatului. Astfel, nu puteți seta valoarea exactă a temperaturii, ci puteți regla doar gradul de răcire. De exemplu, temperatura din camera congelatorului minus 18 °C este asigurată de poziția 5 al rolei. Această temperatură în diferite aparate va fi asigurată la diferite setări ale termostatului, care este asociată cu reglarea dispozitivelor de comandă (la fabrică) în limitele admise de normele existente.
9E posibil să transportați frigiderul într-o poziție orizontală?
Frigiderele cu două compresoare nu pot fi transportate orizontal. În aceste frigidere sunt două compresoare și atunci când sunt transportate orizontal, fixarea compresoarelor poate fi defectată, ceea ce va duce la perturbarea funcționării unității de refrigerare. Orizontal pot fi transportate numai modele de frigidere cu un singur compresor, cu condiția ca frigiderele din ambalaj să fie așezate pe suprafața laterală a ambalajului. De asemenea, după un așa fel de transport, nu uitați să așteptați 2-3 ore înainte de a porni frigiderul, astfel încât uleiul să reușească să curgă în compresor.